Министър Раданова откри два международни конгреса в НСА „Васил Левски“

400 делегати от 36 страни участват на семинара

Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова откри IX Европейски конгрес на Международната федерация по физическо възпитание (FIEP)и VII Международен научен конгрес „Спорт, стрес, адаптация“, които ще се проведат от 9 до 12 октомври в София.

Организатори на събитията са Национална спортна академия „Васил Левски“ и FIEP в партньорство с Министерство на младежта и спорта, Столична община и Фондация „Български спорт“.

„Поздравявам ви по повод провеждането на тези два изключително важни форума. Като министър на младежта и спорта съм горда, че НСА „Васил Левски” е избрана за техен организатор. Именно Спортната ни академия е мястото за дискутиране на най-новите научни методи в областта на физическото възпитание, масовия спорт и използването на физическите активности като превенция на здравословните проблеми и заседналия начин на живот. Всички ние трябва да положим максимални усилия да популяризираме местата за спорт. ММС застава зад идеята да се даде гласност за ползите от спорта и физическата култура. Уверявам ви, че чрез програмите на министерството ние правим необходимото, за да подпомогнем този процес, като осигуряваме целогодишно безплатен достъп до спортни съоръжения за тренировки на деца. Пожелавам ви ползотворна и успешна работа! Нека добрите идеи и отговорните решения, които вземете днес, да носят бъдещи успехи“, обърна се в приветствието си към делегатите министър Евгения Раданова.

На конгресите ще участват над 400 делегати от 36 страни. Освен детайлите, засягащи научните форуми, на тях ще се обсъждат наболели проблеми за здравето и активността на децата и подрастващите, държавните политики в областта на физическото възпитание и спорта, както и ролята на училището и семейството.