От днешните резултати: ГЕРБ - Бургас с пет мандата

Мисия Бургас

09-10-2014, 14:37

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте бургаските депутати в новия парламент

Явор Нотев измества Румен Желев

От Бургаски многомандатен избирателен район ГЕРБ вкарва първите петима от листата си. Това стана ясно днес. Сред избраните за народни представители в 43-то Народно събрание няма отказали се.

Системата Хеър-Ниймайер прибра в парламента за сметка на шестия в листата на ГЕРБ. Същевременно за Бургас дълго в мъгла беше отговора на въпроса в кой отива последният 14-ти мандат. Той беше за човек на Атака - Явор Нотев. Ген. Михо Михов от АБВ не успя да влезе в 43-ото Народно събрание и от Ямбол, където също водеше листата на алтернативната левица. Именно той се спрягаше за мястото на кандидата от Атака.
По последната подредба за столицата заминават първите петима в листата на ГЕРБ или Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Диана Йорданова и Семир Абу Мелих. До вчера, по брой гласували в парламента влизаше и Румен Желев. Сега обаче той отпада, а в Нардното събрание е разпределен Явор Нотев от Атака. Стефан Кенов пък е депутатът от "България без цензура", който отива в новосформирания парламент.
От Бургас кандидатите на „БСП-лява коалиция”, които стават народни представители са Петър Кънев и Атанас Зафиров.
За ДПС са Хюсеин Хафъзов и Дурхан Мустафа. От Реформаторски блок в парламента отива водачът на листата Костадин Марков.
От „Патриотичен фронт” политиците са Валери Симеонов и Валентин Касабов