Зов за помощ! Млада майка се бори с тежка форма на рак

Животът

09-10-2014, 16:20

Снимка:

bTV

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

29-годишната Тинка от Пловдив страда от страда от лимфом на Хочкин

Млада майка на две деца от Пловдив - на една и на пет години, се бори с тежка форма на рак. Жената страда от лимфом на Хочкин. Семейството е започнало лечение в турска клиника, но за да продължи борбата за живот, се нуждае от непосилни за него средства.
„Може би Господ праща изпитания, трябва да ги посрещаме и да се борим с тях”, казва Тинка Гачева. Тя е на 29 години, изпитала е щастието да стане майка на два пъти, сега се опитва да надвие съдбата да не загуби децата си, предава bTV.
„Всичко започна тази година в края на февруари. Отрих си от лявата страна на врата, напипах  едно топченце много малко”, разказва младата майка.
Оказва се, че заболяването е злокачествено, а съпругът на Тинка е този, който трябва да й съобщи коварната диагноза - лимфом на Хочкин.
„Поговорихме си, обясних й, тя не го прие добре естествено, разплака се, но решихме, че ще се борим, тя беше твърдо решена”, споделя съпругът й Мариян.
Повече от два месеца доктори у нас търсят лечение за Тинка, затова семейството се обръща  към клиника в съседна Турция.

„Един я лекуваше с антибиотици, друг с хранителни добавки, накрая излезе, че сме закъснели”, допълва съпругът й.
В Турция провеждат пет курса химиотерапия и когато всичко изглежда наред, болестта се завръща. Пълното оздравяване сега минава през трансплантация на стволови клетки, но за това са нужни 72 00 евро. Семейството няма парите, но има любов и воля за живот.
Ако съдбата на Тинка Гачева ви е развълнувала, може да помогнете на сметка:
ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
Дарителска сметка на името на Тинка Ивова Гачева
BIC код CECBBGSF
В ЛЕВА: BG69 CECB 9790 40A5 5097 01
В ЕВРО: BG13 CECB 9790 44A5 5097 00