ПловдивУтре: 10 октомври

Мисия Пловдив

09-10-2014, 19:13

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Западен" Димитър Колев ще открият утре ремонтираната улица "Борис Петров" в квартал "Прослав". Официалната церемония ще се проведе на кръстовището на улиците "Борис Петров" и "Битоля".

Откриването на Национална научна конференция по физика ще се състои от 10,30 в зала "Компас" в ректората на ПУ "Паисий Хилендарски" на ул. "Цар Асен" 24. Участниците са изявени български учени, преподаватели и изследователи, които работят във водещи университетски и научно-изследователски лаборатории у нас и по света. 

От 11 часа в пресклуба на БТА в Пловдив, пл. "Централен" 1 ще се състои пресконференция по повод набиране на средства за спешна трансплантация на 29-годишната Тинка Гачева от Пловдив. Операцията и вливка са планирани за 13 октомври в клиника в Истанбул. Жената страда от рак лимфните възли, който е в напреднал четвърти стадий.

Протест в подкрепа на 13-годишното момиче с аутизъм, чиито родители подадоха жалба за сексуално посегателство срещу детето, ще се проведе утре в Пловдив от 11 часа на площад "Съединение". Организатори са майките от сдружение "С мама за ръчичка в Пловдив".

Най-дългото хоро, с което приключва европейската седмица на движението MOVEWeek, е насрочено за 18 часа. В него ще се включат над 300 танцьори от над 20 формации. Поканени да се присъединят са и всички желаещи от Пловдив и гости на града. Организацията е следната: от 18 започват да танцуват танцовите групи по цялата главна и от 18,15 започва най-дългото хоро, което трябва да продължи до 18,30 часа. 

От 19 часа в Дом на културата "Борис Христов" популярното трио "Акустична версия" ще отпразнива с концерт своята трийсет годишнина. Групата е съставена от едни от най-талантливите композитори, изпълнители и експерти по музика в България - пианиста Антони Дончев, барабаниста Христо Йоцов и басиста Георги Дончев. Това е и единствената българска група,  печелила първи награди на престижните конкурси за джаз в  Оеляарт, Белгия – 1985 г., и Леверкузен, Германия – 1986 г.