ОИЦ–Пловдив организира Седмица на спорта

Мисия Пловдив

10-10-2014, 13:38

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Футбол, волейбол и тенис в "ДА спортуваме ЗАЕДНО"

Седмица на спорта ще проведе Областен информационен център – Пловдив от 13 до 19 октомври т.г. на територията на Пловдивска област. Кампанията е част от националната инициатива „ДА спортуваме ЗАЕДНО“, която се организира от мрежата от 28 информационни центъра в страната за популяризиране на Кохезионната политика на Европеийския съюз в България.

Седмицата на спорта с ОИЦ – Пловдив стартира със Студентска спартакиада по 6 вида спорт, в която ще се включат студенти от почти всички висши училища в града.

Първи на терена ще излязат волейболистите – на 13 октомври от 16,30 часа, когато стартира волейболен турнир, с участието на 5 отбора. Той ще се проведе в спортната зала на СОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и ще продължи до 16-ти, за когато са предвидени финалите и мачът за титлата.

На другия ден – 14 октомври от 11,30 часа на стадион „Пловдив“ пък започва студентски футболен турнир, а за 15 часа в спортната зала на Аграрен университет ще се проведе турнир по тенис на маса, също само за студенти.

На 15 октомври от 12 часа в спортната зала на Университета по хранителни технологии – Пловдив ще се проведе турнир по аеробика.

На другия ден – 16 октомври от 11,30 часа на стадион „Пловдив“ ще се играят финалът и мачът за 3-4 място от студентския турнир по футбол. От 12,30 часа на същия ден, ОИЦ – Пловдив организира лекоатлетическия крос по трасе, подредено в парк „Лаута“.

За 17 октомври от 10 часа на кортовете на ТК „Локо – 98“  стартира открит турнир по тенис, също за студенти. С финалния му мач от 16 часа ще бъде закрита Студентската спартакиада.

Парарелно с тази проява, от 13 до 19 октомври, в още 8 общини на територията на Пловдивска област ще се проведат младежки спортни празници, със състезания по стрелба с лък, шахмат, дартс,  дърпане с въже, баскетбол, футбол и развлекателни спортни игри с викторини, свързани с оперативните програми и новия програмен период 2014-2020. Те ще бъдат в общините Калояново, Карлово, Раковски, Хисаря, Садово, Сопот, Съединение и Родопи.

В Седмицата на спорта ОИЦ – Пловдив организира още баскетболен турнир в Раковски /на 13 октомври от 15 часа на откритите баскетболни игрища в кв. „Генерал Данаил Николаев”/ и футболни турнири за любители, както и за ученици – на 15 октомври от 18 часа в Пловдив, на 17 октомври от 13,30 часа на стадиона в Черноземен и на 19 октомври от 10 часа – на  футболния стадион в Старосел.

Областен информационен център – Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ОИЦ – Пловдив работи в рамките на успешен проект на община Пловдив, № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 „Изграждане на областен информационен център в Пловдив“.