Виртуозът на китарата Франк Гамбали застава пред пловдивската публика

Концертът му е част от програмата на Пловдивските джаз вечери

Един от най-известните джаз фюжън китаристи в света - австралиецът Франк Гамбали ще свири довечера в Пловдив на живо с бандата си. Концертът е в рамките на 10-ото юбилейно издание на фестивала "Пловдивски джаз вечери" и билетите за него вече са разпродадени. 

Франк Гамбали е композитор, инструменталист и продуцент, автор на иновативни техники на свирене. Най-известен е с участието си в албумите на Chick Corea Elektric Band и формацията Vital Information. През годините Гамбали се включва в десетки странични проекти и издава и солови албуми.

Родом от Канбера, Австралия, Гамбали пристига в Лос Анджелис, за да учи в Института
по технология на китарата в началото на 1980-те години. Свири с джаз икони като Чик Къриа
и Били Кобъм. Пионер е на две творчески техники за възпроизвеждане на шест-струнен инструмент, които са се превърнали в "енциклопедия" за китаристите. Франк Гамбали
има 12 студийни албума, издал е множество учебни книги и DVD-та за техниката си на свирене.

В България Гамбали идва със своя квартет, с който изпълнява най-доброто от албумите си. Неговото участие в десетото издание на "Пловдивски джаз вечери" е истинска чест за фестивала и невероятна възможност за българските ценители на истинското изкуство за първи път да видят и чуят на живо този китарен виртуоз.