Състезание по ски ролери за купа "Асеновград"

Спорт

12-10-2014, 09:15

Снимка:

Община Асеновград

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стартът е в 11 часа днес

Днес от 11 часа в Асеновград ще се проведе състезание по Ски ролери за купа "Асеновград". Начинът на стартиране е преследване в свободен стил на разликите от постигнатото време в състезанието масов старт за купа "Пловдив" от 11.10.2014 г.

Купа Асеновград по ски ролери ще се проведе в три дисциплини:

- мъже, юноши старша възраст - 5 км;

- жени, девойки старша и младша възраст, юноши младша възраст - 4 км;

- момчета и момичета, младша и старша възраст - 3 км.

Маршрутът на състезанието е по ул. "Миньор" (околовръстен път посока с. Червен, откъм кв. "Лозница")

Целта на спортното събитие е да популяризира ски спорта в Асеновград и да привлече младото поколение към целогодишни активни спортни занимания и здравословен начин на живот. То се осъществява съгласно Наредбата на Българска федерация "Ски". Преди старта за участниците ще има техническа конференция.

Медалите ще връчи лично кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов. Наградният фонд е осигурен от домакина на състезанието Община Асеновград. Ще бъдат осигурени също подкрепителни продукти като вода и леки храни.

Купа "Асеновград" се провежда под егидата на кмета на общината д-р Емил Караиванов и със съдействието на Спортен клуб "Тритон Екстрийм" - гр. Асеновград, „Мултиспорт Предизвикателство България” и СКБС „Мартели”-гр. Пловдив. Състезанието е кръг от купа „България” и купа „Надежди” от Държавния спортен календар на БФ СКИ за сезон 2014-2015 година.