Победителите в "Недоизречено" с безплатен достъп до НБ "Иван Вазов"

Мисия Пловдив

12-10-2014, 13:41

Снимка:

Организаторите на конкурса

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Голямата награда на "Недоизречено 5" остана в Пловдив

Стефан Бонев връчва наградите в "Недоизречено"

Евелина Кованджийска получи паричната награда в конкурса

Безплатни читателски карти получиха трите пловдивски авторки, отличени в петото национално издание на нестандартния литературен конкурс "Недоизречено". Това стана благодарение на директора на НБ "Иван Вазов" Димитър Минев, който им ги връчи лично. Носителката на специалната награда от конкурса Евелина Кованджийска, класираната на второ място в младежката категория Таня Даскалова и получилата поощрение Бехин Шопова – Бети, ще имат възможността в продължение на една година да ползват безвъзмездно услугите на пловдивската библиотека.

Евелина Кованджийска получи и единствената парична награда в "Недоизречено", осигурена от проф. Димитър Димитров, ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите и носител на награда "Пловдив" за спомоществователство в областта на културата.

Текстовата матрица е една и съща за всички досегашни конкурси и съдържа ключови думи, препинателни знаци и бели полета за попълване от съответния участник. Целта е, ставайки съавтори на Стефан Бонев, кандидатите да сътворят автентични литературни произведения. През май "Недоизречено" стана носител на награда "Пловдив" за проведените през миналата година две издания, предназначени само за ученици.