Випове на голф по Добруджанското крайбрежие

Привличат ги игрищата на "Тракийски скали"

Голф игрищата по Добруджанското крайбрежие все повече добиват популярност и привличат любители на аристократичната игра, сред които и ВИП личности.

Миналата седмица сред голфърите, отдали се на хобито си у нас, е била група от десетина дипломати и политици от Пакистан, научи "Стандарт". Групата, в чийто състав бил и бившият президент на пакистанската провинция Азад Кашмир - Халид Кхан, посетили района, като останали и играли на терена на комплекс "Тракийски скали" цели три дни, пише standartnews.com.

Кхан е син на основателя на провинция Азад Кашмир - Сардар Мохамед Ибрахим Хан, разкриха още източници на "Стандарт". В менюто си основно наблегнали на блюда от черноморска риба и телешко. В края на септември голф в комплекса игра и компания от високопоставени французи, в която бе един от съсобственици на авиокомпания "Ер Франс", както и вицепрезидентът на един от големите френски телекоми SFR. Тогава групата бе от общо 68 души - висши мениджъри от френската авиокомпания. През тази седмица голф комплексът очаква група от около тридесетина богати руснаци, които в последните няколко години сами си организирали и провеждали турнир по тузарския спорт. Сред очакваните голфъри по Добруджанското Черноморие е и група италиански милионери. Сред гостите, които комплексът е посрещал, е и мексиканският милиардер Рикардо Салинас. Миналото лято той бе акостирал със 72-метровата си яхта "Ацтека" край голф комплекса.