Подгонват партиите за непочистени предизборни плакати

Мисия Пловдив

13-10-2014, 11:19

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Глобите започват от 1000 лева нагоре

Служители на Общинския инспекторат ще глобяват от днес политически партии за непочистени плакати. Санкциите ще бъдат от 1000 лева и нагоре, заяви шефът на Общинския инспекторат Владо Илиев. Преди да бъдат глобени обаче партиите ще бъдат предупредени с предписания. „Във всеки район в града има регламентирани места, на които можеше да се лепят плакати, но това беше само за предизборната кампания“, уточни Илиев.

След като минат проверките на инспектората останалите плакати ще бъдат почистени от общинската фирма „Чистота“. Според шефа на комуналното дружество Иван Стоянов хората му имат готовност и само чакат „зелена светлина“ от инспектората.

До няколко дни всички предизборни плакати ще бъдат премахнати. Това увериха пред Дарик председателите на предизборните щабове на ГЕРБ Стефан Дедев, на БСП – лява България Нина Чавдарова, на Патриотичния фронт Илко Илиев и Савина Петкова, представител на предизборния щаб на Реформаторския блок. Според партийните членове тази кампания е минала без характерната за предишни години „плакатна война” и агитационните материали са разлепвани на регламентираните за целта места. Изключение бе само Нина Чавдарова, председател на предизборния щаб на БСП – лява България, която заяви, че хора на ББЦ и ПФ са лепили свои плакати върху тези на червените кандидат-депутати.

Почти всички партии са ползвали услугите на специализирани фирми, които да залепят плакатите.