Кметът на Лондон иска квота за емигранти от ЕС

Консервативната партия трябва да затегне граничния контрол, за да си върне гласоподавателите

Кметът на Лондон Борис Джонсън призова Великобритания да въведе квоти за мигранти от ЕС. Консервативната партия трябва да затегне граничния контрол, за да си върне гласоподавателите, които се пренасочиха към Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП), смята кметът на британската столица, пише вестник "Дейли телеграф".

Според Джонсън повечето поддръжници на ЮКИП не са расисти, а просто искат да се сложи край на "лудостта" от липсата на граничен контрол във Великобритания.

Според допитвания от уикенда всеки четвърти избирател може да гласува за ЮКИП на общите парламентарни избори, след като консерваторите понесоха поражение в частичните избори в Клактън, графство Есекс. Според проучвания четирима консервативни депутати имат по-голям шанс да останат в парламента след общите избори през май, ако преминат в редиците на ЮКИП, отбелязва вестникът.

В друга статия "Дейли телеграф" се спира на изказване на лидера на ЮКИП Найджъл Фараж, който е готов да подкрепи правителство на малцинството на Консервативната партия след парламентарните избори при условие обещаният от премиера Дейвид Камерън референдум за членството на Великобритания в ЕС да се изтегли с две години и да се състои през юли 2015 г.

Премиерът Дейвид Камерън обаче е заявил, че референдум ще има едва след предоговаряне на условията на членство на Великобритания в ЕС. Фараж вероятно смята, че има по-голям шанс да спечели вот в подкрепа на излизането на страната от евросъюза, ако такова предоговаряне не се състои, отбелязва вестникът.