Около 2000 SMS-а на ден за паркиране изпращат в Пловдив

Предвижда се засилване на контрола в "Синя зона"

Засилване на контрола в участъци, които досега са били в "Синя зона" предвижда общината, обяви днес зам.-кметът Александър Държиков. Предстои уплътняване на т.нар. "бели петна" в зоната, които вече са много малко, каза Държиков и даде за пример отсечката заключена между улиците "Преслав" и "Константин Фотинов".

Получихме много сигнали от граждани, че в трите улици "Пейо Яворов", "Петьофи" и "Петко Тодоров" паркирането е доста хаотично. ОП "Общинска полиция" и "Общинска охрана" също информират за подобна ситуация. Взехме решение тези малки отсечки заедно с ул. "Константин Фотинов" да започнат да се използват активно като "Синя зона", заяви зам.-кметът. Държиков уточни, че тези улици и досега са били част от "Синя зона“, но не са били експлотирани като такива.

Кметът на града Иван Тотев обяви, че всеки ден има около 2000 изпратени SMS съобщения за престой в "Синя зона“. По думите му няма нито един ден, в който системата да не е работила.

Приходите на общинското предприятие средно на месец са около 300 хил. лв., а за септември - 301 хил. лв. Очакваме годишният приход от "Синя зона" да е около 3 млн. лв, допълни градоначалникът.