Детска градина "Чайка" строят напролет

Мисия Пловдив

13-10-2014, 12:46

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметове на крака при слънцата на "Дъга" (ГАЛЕРИЯ)

Проектът ще струва около 3,5 млн. лева

Процедури по изграждане на детска градина "Чайка“ стартира община Пловдив, обяви днес кметът Иван Тотев. Те ще започнат с обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител, допълни градоначалникът.

Започваме подготовка за стартиране на процедура по ЗОП за изграждане на детска градина "Чайка" и още в началото на следващата година се надяваме да има избран изпълнител, каза Тотев. По думите му забавачката ще обслужва ще обслужва деца от район "Централен" и кварталите "Съдийски" и "Каменица".

Проектът на "Чайка” е изготвен от районната администрация на "Източен”. Стойността му, заедно с обзавеждането ще струва около 3,5  млн. лв. През 2015-а в бюджета на Пловдив ще бъдат заложени 50% от стойността.  

Още една детска градина в квартал "Остромила” на ул. "Димитър Талев” се готви да строи общината. С Министерство на земеделието и храните в момента сме в процедура по предоставяне на 10 дка. При финализиране на преговорите планираме следващата детска градина да е в кв. "Остромила". Тя ще обслужва район "Южен", но също така и кварталите "Беломорски", "Остромила", допълни кметът.