Нагъл крадец отмъкна телефон от ръцете на 17-годишна

Апашът от Харманли с още куп обвинения

Пловдивчанин е в ареста за извършен грабеж в града. Вчера около 20 часа 17-годишно момиче съобщило в полицията, че на ул. "Княз Александър І Батенберг" непознат мъж издърпал от ръцете й мобилен телефон и избягал. 

След предприетите незабавните действия криминалисти от Второ РУ установили и задържали извършителя - криминално проявен 38-годишен мъж. 

За случая е уведомена Районна прокуратура - Пловдив, която постановила мъжът да бъде приведен в ареста за срок до 72 часа. Работата на разследващите полицаи продължава.

В още три кражби е заподозрян 43-годишният от Харманли, който миналата седмица бе задържан в ареста за срок до 72 часа. Припомняме, че прокуратурата повдигна обвинение на мъжа за откраднати чанти с пари, лични документи и банкови карти от офис и три детски градини в Пловдив.

При проведеното разследване срещу крадеца са събрани доказателства, че негово дело са три подобни престъпления, извършени от средата на януари до началото на юли на територията на Асеновград.

От обектите на набезите му - канцелария в административна сграда, фирмен офис и детска градина, общо мъжът е успял да вземе 350 лева, лични документи и дебитна карта.