Награждават поети с приза "Добромир Тонев"

Церемонията е от 18,30 часа в книжарница "Хермес – Централ”

Кои автори са отличени от журито в четвъртия Национален конкурс за поезия "Добромир Тонев" ще стане ясно днес от 18.30 часа в книжарница "Хермес – Централ".

109 поети от цялата страна на възраст до 45 години се включиха в анонимната творческа надпревара. Жури в състав проф. Огнян Сапарев и писателите Йордан Велчев и Станислава Станоева определи кои автори да получат призове на името на бележития български поет.

Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди за стихове в конкурса, посветен на Добромир Тонев – наградата на радио "Пловдив”, ваучер за екскурзия и нощувка с вечеря за двама в централен пловдивски хотел.

За втори път е предвидена и награда за поет студент. Тя се отпуска от Филологическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" и ще бъде връчена от декана на факултета доц. Живко Иванов.

Литературният конкурс за поезия "Добромир Тонев" се организира от Община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив и поетична академия "Добромир Тонев".