Мащехата на Яна и Хишам

Изроди посегнаха на бременна жена, защото мъжът й чужденец й казва „Обичам те!“

На метри от Народната библиотека, посред бял ден бременна българка и съпругът й мароканец бяха пребити. От българи. Грехът на Хишам бил, че казал на Яна „Обичам те!". Казал го обаче на английски. В България, на площада и на предизборни митинги, агитацията се върши единствено на официалния език. Своеволията се наказват сурово, пише "Всеки ден".

 Грехът на Яна пък е, че измежду стотици хиляди български мъже е избрала за съпруг Хишам, един арабин от Мароко. По същия начин истинският български патриот щеше да накаже Яна, ако се беше омъжила за кюрда Ахмад от Сирия или турчина Хасан от Измир. Да не говорим какво би станало, ако пък беше родила дете на негър от Нигерия. Не заради еболата, разбира се.

 Хишам и Яна са културни и интелигентни млади хора. Най-голямото доказателство за това е самият факт, че са загърбили расовите и религиозни предразсъдъци и са създали семейство. Родили са си две дечица, чакат и трето. Показват обаче известна непредпазливост - Яна идва да ражда в родината си. И на връщане от консултацията в ИСУЛ идва и трагедията с побоя - заради това, че бяла българка и чер арапин могат така предизвикателно да се обичат.

 

Яна и Хишам, България не е Германия. Тук хората са възпитани да гледат изпод вежди на такива бракове. И това го правят по-добрите българи. По-лошите носят боксове и ги използват. Посред бял ден, в центъра на София преди два дни. Оня ден в Пловдив, преди това във Варна. Навсякъде, където гадните чернилки крачат и замърсяват родната земя.

 Хишам и Яна имат две деца и чакат трето. Избрали са за майка родина на децата си Мароко. С ръка на сърцето трябва да признаем - постъпили са правилно. България щеше да им е мащеха. Хишам не е наясно какъв късмет е извадил, казвайки на Яна, че я обича на английски. Ако го беше казал на арабски, можеше и да не е жив. Сега сигурно двамата, обидени жестоко от гаврата, се надяват, че правдата ще възтържествува, че виновните ще бъдат издирени, разпознати и наказани. Сигурно. Ако обаче се беше случило в Германия.