Баракова напуска Бареков и "България без цензура"

Животът

15-10-2014, 10:43

Снимка:

marica.bg

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Била тормозена и притискана да се откаже от парламента

Номер 13 в листата на "България без цензура" - учителката Ана Баракова, която в Пловдив измести втория в листата Дяко Дяков с преференции, напуска партията на Николай Бареков.

Баракова заяви намерението си да напусне партията тази сутрин в интервю за Нова тв. Мотивите, които изтъкна, бяха, че й е бил оказван натиск да се откаже от мястото си в парламента и че в партията "няма среда". Тя обяви, че ще остане в парламента като независим народен представител.

"Бях притискана и поставена в ситуация на тормоз. Получавах чести обаждания с цел да се откажа от депутатското си място от колеги от партията. Тези колеги бяха Дяко Дяков и Мартин, по прякор Данона. Дяко щеше да влезе, ако аз се откажех. Предлагаха ми заменка на депутатското място с пост, който ми предложат или аз си избера в Пловдив, в администрацията", заяви Баракова.

След като Баракова отказала, се опитали да я притиснат "с подписа ми" - постоянно й се обаждали и й казвали, че трябва да подписва различни документи на партията. Пращали й SMS-и.

Натискът стигнал дотам, че "колегите" стигнали до училището, в което Баракова преподава.

"Стигна се до ситуация, в която чакаха пред училището, вътре в училището, притискаха директора, нарушаваше се учебният процес", каза Баракова и уточни, че в училището я е търсил адвокат Дяков със секретарката на партията.

Дякова добави още, че след това вратата на апартамента й е била разбита, без отвътре да бъде откраднато нещо. "Моите комшии, които слизали от горния етаж и са видели, че вратата е отворена и са помислили, че пренасяме багаж. Нищо не беше откраднато, целта е била да ме принудят да отида на място и да ме принудят да се откажа от депутатското си място", разказа Баракова.

По думите й тя се паникьосала и напуснала града.