Стадионът в Дебелец се подготвя за футболни срещи

Животът

15-10-2014, 13:07

Снимка:

sportal.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

„Етър” ще играе там домакинските си мачове

Пострадалият по време на водната стихия на 19 юни стадион „Христо Ботев” в Дебелец е готов на игра. Припомняме ви, че целия терен бе под вода и тревната настилка бе сериозно засегната. В неделя „Етър ВТ” ще приеме „Ювентус” /Малчика/ на него. От началото на седмицата там са работниците на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви”, които подпомагат служителя на кметство Дебелец в подготовката на стадиона за мачовете.

 „Теренът е наторен, полива се и преди срещата ще бъде окосен. Съборената от наводненията ограда се възстановява. Фирма „Титан” доставя 20 тона пясък, за да бъдат подравнени пострадалите участъците. Трябва да бъде валиран и за неделния мач ще е готов”, заяви управителят на „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов. Преместването на домакинските мачове на етърци от Трявна в Дебелец бе подкрепено от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и отговаря на очакването на феновете. В понеделник той се срещна с председателя на Зоналния съвет на БФС- Трифон Иванов, за да чуе лично на какви изискванията трябва да отговаря стадиона.

Предстоящият мач между „Етър ВТ” и „Ювентус” (Малчика) е от 16:00 ч. в неделя. 

Стадионът в Дебелец е третият поред през това лято, с чиято поддръжка се захваща „Спортни имоти и прояви”. Преди него бе възстановен този в Леденик, сериозна подкрепа бе оказана и на кмета на Самоводене, където съоръжението вече е в много добро състояние.

Две седмици по-късно, на 2 ноември, там е и последното домакинство за есенния полусезон, което е изключително важно за борбата в челото,  срещу „Видима-Раковски