Кметове и ВенЗи запретнаха ръкави за по-красив Пловдив

Мисия Пловдив

15-10-2014, 13:21

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметове и ВенЗи залесяват градинка на "Капитан Райчо"

От днес Пловдив стана още по-зелен (ГАЛЕРИЯ)

Магнолии ще цъфтят в миниградинката на "Капитан Райчо"

Сребрист бор засади кметът на район "Централен" Георги Титюков заедно с 3-годишния си син Димитър и така даде старт на акцията по залесяване на Община Пловдив в градинката между "Гранд“ и Евмолпия. Зам.-кметът Петър Зехтински също уважи инициативата и запретна ръкави в името на общата кауза.

Градинката е почти готова, освен днешното залесяване предстои и монтиране на 16 специални пейки, тип "Виена", направена е площадка за кучета, поставени са фитнес уреди. Ще има тенис маса и две пейки с маса, разграфена за шах и табла, обясни Титюков. До края на седмицата предстои да се положи и противоударната настилка. Докато зам.-кметът разговаряше с журналистите, малкият му син нетърпеливо сновеше около градинката и питаше какво дръвче ще засади.

Хип-хоп изпълнителят ВенЗи пристигна със закъснение в града под тепетата, но веднага се включи в акцията. След като засади няколко храстчета, любимецът на малки и големи раздаде автографи и се снима с феновете си.

В акцията за залесяване се включиха служители от пловдивски фирми, както и много граждани от квартала. Надяваме се, че след като хората сами участват в облагородяването на местата около домовете си, ще пазят много повече градинкита, допълни Георги Титюков.