ПловдивУтре: 16 октомври

Животът

15-10-2014, 19:00

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Събитията, които ще следим в Пловдив и региона

По случай Международния ден на възрастните хора от 11,00 часа ще се проведе концерт в парк „Рибница” открита сцена с участието на вокална група „Незабрава” и изпълнения на деца от ОДЗ „Космонавт” и ЦДГ „Весела”. Под патронажа на Кмета на район „Северен”  инж.Ральо Ралев

 В Карлово в 11.00 ч. в малката зала на Община Карлово съветникът д-р Иван Моллов ще разкаже защо ще участва в първата българска експедиция до нос Хорн. Целта е поставяне на българското знаме на най-южната точка в Южна Америка. Пътуването ще бъде с ветроходна яхта и ще продължи над 6 месеца. Тричленният екипаж, сред които д-р Моллов ще плава под командването на капитан Кирил Кирилов от Бургас.

 Изложбата „Шанхай в моето сърце” се открива от 11.40 часа в изложбената зала на Общински съвет Пловдив. Тя е организирана по случай 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китай и България. Специално за откриването на изложба ще пристигне и делегация от Шанхай, водена лично от председателя на Постоянния комитет на Шанхайския общински съвет г-жа Ин Ицуй.

 Галерия Дяков представя в 17,30 галерия поредната колекция литографии на маестро Димо Колибаров. Доцентът от Художествената академия е носител на отличието Purshase Award of participation от Международното принт биенале - Gulky Museum, Портланд, САЩ (1997); втора награда за участието в Mini Prints - Space Group – Сеул, Южна Корея (1996); награда на фондация Art Dialoge - Париж  и т.н. Художникът е носител и на годишната награда на галерия „Дяков”, връчена му през 2012г.

 Годишните награди Лекар на годината ще връчи в 19,00 часа в ресторант Малък Бунарджик Регионалната колегия на Българския лекарски съюз. Поводът е празникът на българския лекар на 19 октомври, който се чества по традиция в деня на Св. Иван Рилски Чудотворец.  На регионално ниво ще бъдат отличени д-р Костадин Чифлигаров от клиниката по анестезиология и интензивно лечение /КАИЛ/ в УМБАЛ „Свети Георги”, ръководителят на ОАРИЛ към МБАЛ „Асеновград” д-р Красимира Караманова, д-р Лина Стоянова от клиника по пропедевтика на вътрешните болести и ревматология към УМБАЛ „Свети Георги” и общопрактикуващият лекар от община Марица д-р Румен Налбантски.