Иво Сиромахов е любимият автор на пловдивчани

Над 1200 души се включиха в гласуването

С голям интерес и оспорвано гласуване премина вчерашния изборен ден. Четящите хора на Пловдив излъчиха своя любим български съвременен автор и дадоха своя вот за Иво Сиромахов, спечелил 178 гласа. След него в челната петица се нареждат : Стефан Цанев със 152 гласа; Токораз Исто – 125 гласа; Георги Господинов – 111 гласа; Ваня Щерева – 72 гласа.

В гласуването се включиха над 1200 души, като най-много са гласувалите в електронната форма – 350 гласа. На пунктове за гласуване най- активни бяха читателите гласували пред книжарница "Хермес" на Главната улица, на останалите места броят на гласувалите е близък. По-голяма част от участниците дали своя глас са ученици над 14 години и студенти, но интерес към избора проявиха и много хора на средна възраст включително и пенсионери.

Кампанията за любим съвременен български автор ще завърши със среща на автора – победител и неговите почитатели в началото на месец ноември в Пловдивската народна библиотека. Чрез жребий ще бъдат избрани имената на тези, които ще получат награди на срещата.