ПловдивУтре: 17 октомври

Мисия Пловдив

16-10-2014, 19:00

Снимка:

bnt.bg

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Предстоящите събития в Пловдив и региона

Денят на парашустиста и празник на 68-ма бригада "Специални сили" в Пловдив ще бъде отбелязан тържествено утре, 17 октомври.  Гост на празника ще бъде командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев. Той ще се срещне с командването на бригадата и личния състав. В рамките на посещението генерал-майор Боцев ще се срещне и с ветерани-парашутисти. Тази година се навършват 70 г. от първия боен полет на парашутната дружина във Втората световна война.

 От 10.30 часа в Новотел Пловдив започва пресконференцията, посветена на  предстоящия Международен ден на остеопорозата – 20-ти октомври. Специален гост на събитието ще бъде световно признатият проф. Сократес Папапулос, консултант и директор костни и минерални проучвания в Клиниката по ендокринология и метаболитни заболявания към Университета в Лейден, Нидерландия. По време на пресконференцията ще бъдат дадени отговори на въпросите:  Какво представлява остеопорозата, Какво включва профилактиката на заболяването, Каква е реимбурсацията за лечението на остеопорозата в чужбина и в България и каква цена плащаме за лечението на болестта и каква за справяне с усложненията

 Популярни личности ще четат разкази на тема "Няма нищо невъзможно" в инициативата "Пощенска кутия за приказки". Първото издание от новия сезон на поредицата литературни четения ще се проведе от 19 часа в петък, на стъпалата на Римския стадион в Плодвид. Събитието е част от програмата на международния архитектурен фестивал ONE ARCHITECTURE WEEK, който се провежда от 10-ти до 19-ти октомври в Пловдив под мотото "Възможното невъзможно".

Първи концерт от цикъла „Шедьоври на симфонизма” на Пловдивска опера започва от 19 часа в Концертна зала.  Оркестърът ще бъде дирижиран от Джесика Хорсли (Великобритания) и Анека Лон (Германия). Двете дами пристигат в Пловдив със съдействието на Елгар Съсайъти - най-голямото общество за композитор във Великобритания,  което е основано да промотира по-широк интерес към живота и музиката на Едуард Елгар.