Лидерите на ПФ и ГЕРБ обсъждат съставянето на правителство

Срещата продължава повече от два часа

Повече от два часа продължават консултациите между ГЕРБ и Патриотичния фронт.
Както и досега в разговорите участва преговорният екип на ГЕРБ - Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова. На срещата дойдоха и двамата съпредседатели на Партиотичен фронт – Валери Симеонов, лидер на НФСБ и Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. С тях са също Поли Карастоянова и Искрен Веселинов.

От страна на Патриотичният фронт има заявена позиция за съставяне на програма на управление на правителство на  националното спасение. От ГЕРБ държат за съставяне на кабинет на споделената отговорност с участието на министри от различни партии и с коалиционно споразумение. Както и в разговорите с останалите парти, ГЕРБ ще търсят съгласие по 18-те приоритета на партията, заложени в предизборната платформа. Срещата между ГЕРБ и Патриотичния фронт е четвъртата от първия кръг от разговори, които се инициират от партията –победител в предсрочните парламентарни избори, провели се на 5 октомври.

До момента бяха проведени срещи и разговори с БСП, ДПС и Реформаторския блок. С нито една от политическите сили обаче не бе постигнато пълно съгласие и не бе договорено съставяне на правителство.