Светослав Тодоров: Добруджа е най-добрият отбор в „Б” група

Няма шанс да отида в Литекс

Отборът на Добруджа се отправя тази вечер с влака за София, откъдето утре сутрин ще пътува за Благоевград за съботното гостуване на местния Пирин от 10-ия кръг на „Б" футболната група. Пред старши треньора Светослав Тодоров няма кадрови проблеми и всички  играчи са на линия за съботния мач, съобщава ИА Добруджа.
Парите не правят един отбор фаворит, затова не смятам, че Пирин е фаворит в мача срещу нас, въпреки че афишира амбиции за „А" група, каза днес на традиционната си пресконференция преди всеки кръг Светослав Тодоров.
Миналия сезон имаше отбори с бюджет от над милион, които останаха зад нас, отбеляза Тоди. Той е категоричен, че отборът на Добруджа и футболистите, които носят жълто-зелената фланелка са най-добрите в „Б" група.
Не бих заменил нито един от футболистите в момента, доволен съм от професионализма и раздаването на всеки от тях във всеки двубой до сега, заяви Светослав Тодоров. Ние сме най-добрият отбор в групата и можем да се конкурираме с някои от тимовете в „А група", смята младият наставник.
Той призна, че не е учуден от интереса на Щутгарт към Кристиян Малинов, който бе в Добруджа през миналия сезон, а от началото на новия е основен футболист в Литекс.

Изобщо не съм изненадан, че отбори от чужбина имат интерес към Кристиян Малинов, бе коментарът на Светослав Тодоров относно информациите за трансфер Малинов в Щутгарт през зимата. Това е признание и за Добруджа, и неговите съотборници тук, изтъкна Тодоров.
Освен всичко друго, Малинов е примерът за останалите – ако продължават да работят сериозно, да се грижат за себе си не само на терена, но и в живота, неминуемо ще вървят нагоре, посочи наставникът.
Той категорично отрече възможността да поеме Литекс, каквито информации се появиха в спортната преса. Наставникът на добричлии е спряган за заместник на Красимир Балъков, ако той стане национален селекционер. Добруджа е перфектното място за моето развитие и оставам тук, заяви Тодоров. Поел съм ангажимент към футболистите на Добруджа, че ще водя отбора поне до края на годината и ще го изпълня, обясни старши-треньорът.
Тодоров за пореден път благодари на община Добрич за подкрепата, но призна, че бъдещето на отбора след Нова година засега е неясно. Всички сме в Добруджа до края на календарната година. След това какво ще стане, аз не мога да кажа. Трябва да се обърнете към общината и към ръководството на клуба. За момента нищо не е ясно, лаконично засегна темата Тодоров.