Музиканти канят деца на джаз в Русе

Част от проекта “Музиката сплотява”

Образователен концерт  „Джаз  за деца с Венци Благоев“ ще се състои на 18 октомври от 10:30 часа пред Доходното здание, а при лошо време - в Пленарна зала на Община Русе. Специален гост и водещ на събитието ще бъде известният джазов и класически музикант Венцислав Благоев. На сцената ще се изявят още Борис Петров/саксофон/, Теодор Петков/пиано/, Димитър Карамфилов/контрабас/ и Даниел Джумалийски/ударни/.


Това е третият от поредицата концерти, включени в проекта „Музиката сплотява“ на Русенска младежка колегия,  който се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе- град на свободния дух“.  Джаз концертът ще даде възможност на малки и големи да посвирят заедно, да опознаят различните инструменти, да се потопят във вълшебния свят на този стил и да го заобичат. Ще се радвам ако по време на концерта, точно на русенска сцена, изгреят нови музикални  звезди. Децата ще имат възможност и да рисуват заедно с художника Огнян Балканджиев.


Община Русе и Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“  полагат нужните усилия тази инициативата да се превърне в традиция и да събира в нашия град популярни имена в джаз музиката. Поредицата от концерти ще възроди една чудесна традиция и ще докаже за пореден път, че културата и изкуството са извор на позитивна енергия и послания за единение.