Как да се борим с остеопорозата ни учат ендокринолози

Животът

17-10-2014, 08:00

Снимка:

http://ezine.bg

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

По повод Международния ден на остеопорозата - 20 октомври

В 10.30 часа в х-л Новотел Пловдив ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Международен ден на остеопорозата – 20-ти октомври. Специален гост на събитието ще бъде световно признатият проф. Сократес Папапулос, консултант и директор костни и минерални проучвания в Клиниката по ендокринология и метаболитни заболявания към Университета в Лейден, Нидерландия.

 Останалите участници в пресконференцията ще бъдат ендокринолозите проф. Михаил Боянов и доц. Пламен Попиванов от УМБАЛ „Александровска“, д-р Александър Шинков от Университетската специализирана болница за активно лечение по ендокринология „Акад. Иван Пенчев“ и д-р Иван Вецев от Национална пациентска организация.

 По време на пресконференцията ще бъдат дадени отговори на въпросите: 

 Какво представлява остеопорозата – причини за възникването й, усложнения, лечение и профилактика на заболяването;

  • Какво включва профилактиката на заболяването - хранителен режим, двигателна активност, полезни съвети;
  • Каква е ролята на своевременното откриване на заболяването, ранното приложение на калций и вит Д, както и каква е необходимостта от нови лекарствени терапии;
  • Каква е реимбурсацията за лечението на остеопорозата в чужбина и в България и каква цена плащаме за лечението на болестта и каква за справяне с усложненията.

 На срещата с медиите ще бъде представен проект за повишаване на образоваността и познанието за остеопороза сред пациентите.