Родни кинозвезди ще четат разкази на Римския стадион

Мисия Пловдив

17-10-2014, 08:16

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Александър Сано, Калин Врачански и Людмила Сланева са част от проекта Няма нищо невъзможно

Популярни личности ще четат разкази на тема "Няма нищо невъзможно" в предстоящото издание на "Пощенска кутия за приказки". Първото издание от новия сезон на поредицата литературни четения започва в 19 часа на стъпалата на Римския стадион. Събитието е част от програмата на международния архитектурен фестивал ONE ARCHITECTURE WEEK, който се провежда от 10-ти до 19-ти октомври в Пловдив под мотото "Възможното невъзможно".

Фестивалът предлага редица изложби, постоянни и временни намеси в архитектурното пространство на града, акции, филмова и музикална програма, които целят да въвлекат широката общественост в разговор за архитектурата и градската среда, която ни заобикаля.

Проектът "Пощенска кутия за приказки" вече две години събира и представя истории, подчинени на определена тема, които се представят пред голяма публика от популярни обществени фигури - актьори, музиканти, журналисти и т.н. В предстоящото издание ще бъдат прочетени избраните най-добри десет разказа по темата "Няма нищо невъзможно". Александър Сано, Ирмена Чичикова, Манол Пейков, Живко Джуранов, Калин Врачански, Людмила Сланева, Камен Алипиев – Кедъра, Емил Джасим и Ясен Козев ще прочетат историите, които са дело на автори от цяла България.