Валери Симеонов: Няма да правим коалиция с ГЕРБ, а програмно управление

Разговорите с ГЕРБ ще продължат, може да има разговори и с БСП, посочи Симеонов

С ГЕРБ говорихме не за коалиционно правителство, а за програма, за програмно управление. Това обяви Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт пред Нова телевизия.
ПФ преговаря вчера следобед с преговорния екип на ГЕРБ за коалиционно управление и за първи път тази седмица разговорите приключиха със споразумение за бъдещо партньорство.

Симеонов допълни, че е постигнат много добър диалог и има съвпадение по 14 точки. Времето обаче не е достигнало за задълбочени разговори по някои основни теми. "Мандатът е на ГЕРБ, ако имат нужда от подкрепа в някои ресори, ние ще ги подкрепим", категоричен бе той. „Разговорите с ГЕРБ са само една част. Утре може да направим разговори с БСП. Кой е казал, че ГЕРБ ще може да състави правителство? Готови сме да обсъдим всичко, включително и нещата, които ни разделят”, заяви Симеонов.

"Въпросът пред ГЕРБ е дали ББЦ и ДПС ще влязат в коалиция. Ако ДПС се подпише, ние да не би да трябва да се направим на обидени? Не сме се отказвали от искането си да ги извадим от властта. Бихме желали ДПС да не бъде допускана до управлението на страната. Но те сами да решават дали ще подкрепят или ще са опозиция. Ние си имаме програма", категоричен бе лидерът на НФСБ.

Той отрече спекулациите, че ромите ще бъдат преместени в специални лагери с фургони извън населените места и определи въпроса като тенденциозен. "Това е некоректна извадка от раздела за отношение към етносите. Ние предлагаме премахването на всички незаконни постройки и програма за ускорено интегриране. Нека ромите да ходят където искат", каза той.
"Държим на задължителна казарма. Може да се окаже проблем, но може и да не се окаже. Всичко зависи кой какви отстъпки прави", допълни Симеонов.