200 младежи посетиха трудовата борса

21 работодатели обявиха 38 свободни работни места

Около 200 младежи от общините Добрич, Добричка, Крушари и Балчик посетиха специализираната трудова борса вчера, която се проведе в Международния колеж в Добрич.

Провеждането на борсата е в изпълнение на Европейската гаранция за младежта за подпомагане трудовата реализация на търсещите работа младежи, улесняване информирането и подбора им за заемането на свободните работни места, които работодателите обявяват в момента или в бъдеще. На мероприятието присъстваха представители на фирми, търсещи работа лица и представители на регионалните работодателски и синдикални организации.

На трудовата борса взеха участие 21 работодатели, от които 14 обявиха общо 38 свободни работни места на първичин пазар на труда за: касиери, продавач–консултанти, технически сътрудник, машинен инженер, дърводелци/мебелисти, оператори на металорежещи машини, ел. техници, сервитьори, автомонтьори, работници в хранително-вкусовата промишленост и други.

По-голям брой работни места обявиха фирмите: «Фермата» АД, «Мандра Рилци» ЕООД, «Лайт хаус голф енд спа хотел» ЕАД и др.

След приключване на мероприятието част от работодателите посетиха и националната конференция, организирана от партньорите ни от «Международен колеж» ООД, на тема «Усъвършенстване на системите за управление – гаранция за модерно висше образование в България».