Йордан Йовчев повежда велопохода в Пловдив

Каратисти и журналисти в “Бързи и яростни” на 2 колела

Заместник-министърът на спорта в служебното правителство и един от най-известните български спортисти Йордан Йовчев ще бъде специален гост на закриването на велосезона в Пловдив тази събота, съобщиха от общината.

Велопоходът на 18 октомври ще поведе кметът на район “Тракия” Костадин Димитров. На всички колоездачи, които трябва да се съберат до 11 ч. в събота пред сградата на районното кметство, ще бъдат раздадени специални номера, с които след това ще участват в томбола с награди, която ще се разиграе на терена в парк “Лаута”.

В кампанията, свързана с популяризиране на колоезденето като по-здравословен и екологичен начин за придвижване в големите градове, ще се включат участници от всички възрасти.

Йордан Йовчев ще се състезава наравно с другите участници в големия спортен празник, а по-късно ще се включи и в раздаването на наградите за победителите. На събитието се очакват и най-добрите пловдивски спортисти за 2013 г.: каратистът Валери Димитров и еропейската шампионка по таекуондо за девойки Мирела Чилингирова. В надпреварата ще се включат ресорният зам.-кмет Петър Зехтински и общинските съветници Атанас Узунов, Спартак Николов и др.

Водещи на събитието ще са спортните журналисти Митко Лишев и Валери Станков.

Модерни велосипеди “Sprint” ще спечелят най-активните велосипедисти, а поне 3 от тях ще бъдат раздадени и на томболата в края на първата част от състезателния ден. Малчуганите също ще вземат участие в специални състезателни игри, подготвени от сдружение “Детски спорт”. За тях ще е запазена отделна писта, която ще бъде обезопасена и снабдена с необходимата маркировка.

Всички основни участници ще получат и тениски с логото на кампанията „Вземи си колелото“, в подкрепа на каузата велосипедът да се превърне в основен начин за придвижване за много пловдивчани.