Арестуваният в Италия с 6 кг. кока е от Айтос

36-годишният мъж беше хванат с дрога за 1 млн. евро

Задържаният през октомври в Северна Италия българин с 6 килограма кокаин в колата си е 36-годишен айтозлия по прякор Богата. Според местните от града, Невен не се е прибирал в родния Айтос от много години. Те обаче твърдят, че бил възпитано момче, близките му също.

Невен Маринов беше арестуван в Парма, гръмнаха агенциите на Апенините. За северния италиански град това е най-голямото количество кокаин, което някога е било залавяно.
Цената на едро на дрогата е 1 млн. евро, но на пазара на дребно тя може да достигне три пъти повече.
Според полицията българинът има жителство във френския град Ница. Той бил спрян от сектора за борба с наркотиците на полицията от Милано при контролна проверка на магистралата за Парма, след като видели френския номер на неговия автомобил “Фолксваген Поло”.
Полицаите се усъмнили, че има нещо нередно у българина, след като видели, че е твърде нервен при поискването на документите му. Той бил и твърде нервен при обясняването на причините за посещението му в града, където казал, че отива при жена, на която обаче не знаел името.
Полицаите установили, че предните седалки на колата са прекалено твърди. След демонтирането им видели, че са с двойно дъно и под тях имало метални каси. В тях се намирали пет пакета с дрога. Те били поставени в непромокаема гума, напоена с ментолов спрей, за да заблуди евентуално кучета за търсене на дрога. Според полицията куриерът е с чисто съдебно минало. Той се намира в момента в затвора на Парма.