7 начина да разберем кога ни лъжат

Животът

17-10-2014, 11:25

Снимка:

http://poligraff.net/

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Най-често лъжците избягват зрителния контакт и говорят прекалено много

Често се чудим как да разпознаем кога ни лъжат, но това не е никак лесно

Вижте 7 лесни начина да различим кога ни лъжат и кога ни казват истината:
1. Когато лъжат, хората избягват зрителния контакт. Повечето пъти погледът е сведен надолу. От друга страна, понякога лъжецът се втренчва във вас неестествено в опит да докаже, че не лъже, но това също го издава.

2. Лъжците избягват използването на съкращения, докато говорят. Изговарят всяка дума ясно и отчетливо, за да наблегнат на това, което казват, сякаш в опит да убедят самите себе си в истината на думите си. Увъртането също е често срещана тактика – отговарянето на въпроса с въпрос, например.
3. Странния език на тялото е много показателен, когато някой лъже. Лъжците не мога да стоят на едно място, често въртят глава, усмихват се рядко и променят интонацията си често. Кръстосването на ръцете пред гърдите е знак, че се опитват да се защитят. Докосването на различните части на тялото – ухо, врат, нос и други също са признак, че срещу вас стои лъжец.
4. Лъжците предоставят допълнителна информация, без да бъдат питани. Смятат, че по този начин думите им ще бъдат по-правдоподобни. Колкото по-сложна е историята, толкова по-малка е вероятността да е истинска.
5. Лъжците лесно преминават в защитен режим. Те ще направят всичко, за да отвлекат вниманието ви от себе си, като често сменят темата на разговора.
6. Има хора, които се потят повече, когато лъжат. Разбира се това не може да ви бъде ориентир, но си струва да се има предвид.
7. Внимавайте за микроизраженията. Истинската емоция преминава през лицето за толкова кратко време, че ако нямате опит в разчитането на микроизраженията, няма да можете да ги различите.Понякога този специфичен елемент от езика на тялото се възприема на подсъзнателно ниво, много хора усещат инстинктивно, когато ги лъжат. С практика можете да се научите да ги разчитате.

Източник chudesa.net