Вуцов: Предстои ни крив, биткаджийски мач

Умните хора си правят изводите, когато допускат грешки, разкри треньорът на Ботев

Треньорът на Ботев Велислав Вуцов даде днес традиционната си пресконференция, на която основната тема беше предстоящото гостуване на Локо (Сф) в неделя.

Ето какво каза Вуцов днес:

След мача с Локо (Сф) идва една къса седмица с важни мачове – срещу Берое, след това с Локомотив (Пд) за купата. Имахме малко контузени играчи, но без сериозни проблеми. Съжалявам, че от тренировките отсъстваха четиримата ни юношески национали, което автоматично означава, че няма да ги ползвам в двубоя.

Видяхте, че взех още две млади момчета в първия отбор – Купенов и Исмет. Поиграха в контролата срещу Евроколеж и се видя, че по нищо не отстъпват на батковците.

Предстои ни крив мач. Гледах последните им срещи на Локомотив (Сф). Това е двубой от типа биткаджийски. Теренът е такъв, че трудно може да се изиграе мач на високи обороти. Такава е ситуацията и затова ние се опитахме да се нагодим с няколко тренировки на недобри терени.

Сигурно си имат проблеми домакините, но аз не чета такива работи. Имат обаче доста положителни неща. Сега са по-организирани, по-добре са физически, измъкнаха много важни точки навън. Всичко това ги прави отбор, който се приближава до първата шестица, много близо до нас.

Едва ли има нещо, с което да се изненадаме. Ще спечели този отбор, който е пригоден повече да воюва. Аз съм убеден, че нашият отбор има футболни достойнства. Искам да излезем с точки от този мач. Моите амбиции са, че във всичките предстоящи срещи трябва да извлечем максималното.

Умните хора си правят изводите, когато допускат грешки. В учебната игра срещу Евроколеж видях доста такива моменти. Дори резултата не съм гледал, а и не ме интересува.