От днес София има ново арт кино

София Лайф

17-10-2014, 14:44

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Беатрис Борисова

Всичко от Автора

Още по Темата:

„София филм фест” гостува в града на първата кинопрожекция

Над 60 филма на "Киномания" 2014

Културният център се намира в къща-паметник "Гладстон" 8

От днес можете да прекарвате вечерите си в София на ново място - арт кино в центъра на София със самостоятелна сграда и самостоятелно мнение за филмовата програма, информира Дневник. "Културен център Г-8" се намира в къща-паметник на културата на столичната улица "Гладстон" 8, откъдето и името, и смята да се посвети на европейско, независимо американско, българско, документално, нямо и артхаус кино, без да отбягва избрани холивудски заглавия. Отваря врати днес със седем филма, три салона, зала за дискусии и кафене, а премиерата е "Живи машини" (Automata, 2014) с Антонио Бандерас и Мелани Грифит - от официалната селекция на "Сан Себастиан". 

Зад амбициозната и наглед донкихотовска мисия да създадат нов киносалон в ерата на моловете стоят собствениците на "Евро Синема" (едно от 4 подобни кина в София, без да броим "Люмиер") и някогашните любими на мнозина FX Cinema и кино "Левски" - Ина Дърова и Емилиян Николов.

„Искахме да направим място, където хората отиват специално, за да гледат кино, а не да пазаруват, да ядат и да прекарат няколко часа в салона покрай това”, обясниха собствениците.