12 кандидата за Енергийно обновяване на българските домове

Най-много подадени заявления има за района на София

12 фирми кандидатстват за проектиране и авторки надзор по проекта за Енергийно обновяване на българските домове в Североизточна и Югоизточна България, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Офертите бяха отворени публично днес. Обществената поръчка, обявена от МРР, включва изработване на инвестиционни проекти за обновяване за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и упражняване на авторски надзор по време на строителството за територията на Североизточен район. В този район попадат градовете Варна, Добрич, Търговище, Шумен и за Югоизточен район с градовете  Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Казанлък.

За останалите пет района на страната – Югозападен, Южен централен, Северозападен, Северен централен и за София процедурата за избор на фирми е приключила и са сключени рамкови споразумения.

Към днешна дата по проекта  са подадени 417 заявления за интерес и подкрепа, като 393 са одобрени. Най-много подадени заявления има за района на град София – 125, следвани от Южен централен район – 96, Югоизточен район -51, Североизточен – 35, Югозападен – 44, Северен централен – 38 и Северозападен – 18. След София, най-много сгради кандидатстват в Пловдив – 35 и Стара Загора с 23.