Органът - отново пречка да събере дарованията на Добрич за Коледа

Добрич Лайф

18-10-2014, 13:19

Снимка:

Ангел Радилов

Автор:

DdobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Концерт с балетна музика ще представи Български камерен оркестър – Добрич

Общественият съвет по култура умува за културния календар на 2015-та

Голяма част от второто си събиране на Обществения съвет за култура на община Добрич посвети на начина по провеждане на концертите „Дарования”, които се провеждат ежегодно в дните преди Коледните празници.

Шефката на дирекция „Хуманитарни дейности" Дияна Борисова предложи трите концерта от поредицата под надслов „Дарования” да се обединят в един или промени техния формат. След голяма дискусия направена от членовете на комисията отново се гласува и тази година концертите да са три. Причината затова бе съществуващата забрана за ползване на концертна зала „Добрич” от танцови формации поради получаващите вибрации и замърсяване на органа. Прието бе да бъде направена наново експертна оценка на сцената и вредителите на музикалното съоръжение.

Членовете на комисията предложиха  в културния календар на общината за 2015 година да бъде помислено за включване на гостуване на София филм фест в Добрич, провеждане на нов национален поетичен фестивал на името на Йордан Кръчмаров, организиране на образователни екскурзии на ученици по пътищата на Йордан Йовков., както и отбелязване на 25-годишнината от създаване на ПФС „Добруджа.