70 % успеваемост на инвитро процедурите в Бургас

Мисия Бургас

18-10-2014, 16:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

2000 бебета остават без ваксина в Бургаско

Бургас първенец в страната с пари за изследване на зародиша

 70 % успеваемост на инвитро процедурите е отчетена в Бургас. Това сподели днес в града Радина Велчева, която е председател на фондация "Искам бебе", която днес отбелязва своя пети рожден ден в Бургас.

Радина Велчева обяви, че от първите семейства постъпили за помощ и финансиране към фондацията и община Бургас вече 12 двойки се радват на свои деца.

Председателката на "Искам бебе" изрази и своята благодарност към кмета на града Димитър Николов, общинския съвет и специално към д-р Антонио Душепеев, за това че съдействат на двойките с репродуктивни проблеми и посредством финансиране. Бургас беше първият град в България, който предприе такава крачка в помощ на семействата с проблеми. Сега, по думите на г-жа Велчева примерът му е последван от 27 общини в страната. 

Сега Бургас отново ще е първенец с отпускането на средства за изследване на зародиша за наличието на генетични или хромозомни аномалии. Това съобщи д-р Душепеев председател на Комисията за финансово подпомагане на процедури „ин витро” на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми.” 

В Бургас фондацията вече има нови членове и нови доборовлци, а от скоро ще бъде разкрита и женсак група за емоционална подкрепа на хората, защото основен проблем за тях се оказвал срамът от наличието на репродуктивни проблеми.