Слънце до сряда, после дъжд и сняг

Животът

19-10-2014, 08:31

Снимка:

Радосвета Бочукова

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Максимални температури между 15 и 20 градуса

Северозападният вятър вчера на места достигна над 100 километра в час, а преваляванията бяха предимно в Източна България. Паднаха валежи от 2 до 15 литра на квадратен метър. Още днес обаче вятърът ще отслабне, пише 24 часа. Преди обед ще е облачно предимно в централните и североизточните райони, следобед обаче ще е слънчево.
Ще се задържи хладно, максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, само в района на Сандански и Петрич може да достигнат 21-22 градуса.
Новата седмица ще започне със слънце. Сутринта в низините и котловините ще паднат мъгли. Ще се затопли и живакът ще достигне 18-23 градуса. Слънчево с временни заоблачавания ще е и във вторник. Температурата ще се покачи с още 2-3 градуса и на места ще достига 25-26 градуса. В сряда все още ще е топло. В Източна България и на север от планините ще духа южен вятър. Към края на деня в западните и южните части на страната ще завали.

През втората половина на седмицата времето ще се влоши, каза метеорологът. Причините са спускане на студен въздух от север средиземноморски циклон от запад. Ще е облачно и дъждовно. По планините ще вали сняг. Максималните стойности на термометъра през уикенда ще са 9-14 градуса.