Гласят Петър Хубчев за национален селекционер

Треньорът направил страхотно впечатление на Боби Михайлов с отличните резултати в "Берое"

Бившият национал и бронзов медалист от Световното първенство в САЩ през 1994 година и настоящ старши треньор на "Берое" - Петър Хубчев, бил гласен за заместник на Любо Пенев начело на "лъвовете".
Още преди дни част от хората в Изпълкома на БФС, както и лично Боби Михайлов обявиха, че бъдещето на Пенев е неясно.
Впоследствие се появиха информации, че той ще бъде заменен от Краси Балъков, но вчера това бе опровергано от Гриша Ганчев, който е работодател на Бала в Литекс, а след това и лично бе опровергано от Балъков.
Както е известно, родните ни национали записаха две поредни загуби в европейските квалификации - срещу Хърватия в София и срещу Норвегия в Осло, което сериозно разклати позициите на Пенев.
Сега на дневен ред изниква името на Петър Хубчев, който прави пореден страхотен сезон начело на Берое, съобщи преди дни "Стандарт". Според запознати, точно той е скритият фаворит за нов национален селекционер.
Хубчев спечели с "Берое" Купата и Суперкупата на България преди година, а отделно от това Берое демонстрира приятен футбол и то без финансовите възможности на грандовете.
"При избор между четвъртите в света Хубчев има много голям шанс", довериха още запознати.
Ако Петър Хубчев си тръгне от града под Аязмото, това ще е вторият треньор на "Берое", който ги напуска след успехи и почит. За заралии е трудно да преглътнат, че уважавани наставници биват съблазнявани от по-платежоспособни отбори, а след това за кратко изхвърляни /бел.ред. Илиан Илиев/. Местните се надяват Хубчев да остане верен на "Берое".