"Берое" гостува на „Черно море“ във Варна на стадион "Тича"

Станислав Ставров е главен арбитър

„Берое“ подновява похода си из България с гостуване на „Черно море“ във Варна, в среща от XII кръг на „А“ професионална група. Мачът започва в 16.00. 

Георги Костадинов, Самир Аясс и Атанас Зехиров ще пропуснат неделния сблъсък заради контузии. Всички останали футболисти ще получат шанса да попаднат в групата на Петър Хубчев.

Както „Берое“, така и „Черно море“ завършиха с победи първия полусезон на есенния етап на първенството. Заралии прекъснаха негативната срещу „Локомотив“ (София) и победиха столичните железничари насред „Надежда“ с 3:0, а в Хасково моряците се справи с едноименния тим и надделяха с минималното 0:1.

Към днешна дата възпитаниците на Петър Хубчев заемат трета позиция с 21 точки, а съперникът е осми с 12.

Станислав Ставров от Велико Търново получи наряд за главен арбитър на днешната среща, а негови първи помощници ще бъдат Георги Славов от Плевен и Ивайло Атанасов от Велико Търново. Допълнителни асистент-рефери са Георги Давидов от Велико Търново и Живко Недялков от Бургас, а четвърти съдия е Георги Ковачев от Бургас. Дежурен делегат на неделния сблъсък е Димитър Димитров от Русе, а Димитър Костов от Бургас ще оцени работата на съдиите.

80 са изиграните двубои между двата отбора в историята на „А“ група, като досега беройци са надделявали 27 пъти срещу 28 победи на „Черно море“, а 25 са равенствата между двата тима. Головата разлика между двата отбора е 84:90, в полза на „Черно море“.

Първата среща от настоящата кампания между „Берое“ и „Черно море“, играна на 21-и юли, завърши наравно 1:1, а днес заралии ще се опитат да прекъснат 13-годишната серия без победа на стадион „Тича“.