Полицейска гонка завърши със сблъсък на Сточна гара

Крими

19-10-2014, 11:33

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Патрулка удари "Рено", движението в центъра е затруднено

Патрулна полицейска кола и лек автомобил "Рено" са се ударили на бул. Христо Ботев срещу бизнес център "Рилон". По информация на пресцентъра на МВР - Пловдив инцидентът е станал около 10.30 часа. Все още се уточняват причините за пътното произшествие, по всяка вероятност полицейският автомобил е гонил нарушител, които не е спрял на подаден сигнал.

На място все още има служители на "Пътна полиция", които обработват произшествието. Няма информация за пострадали хора. Движението в района на катастрофата е затруднено.

По информация на "24 часа" полицейският патрул е погнал "Мерцедес"-а със старозагорска регистрация от кв. "Капана". Той опитал да се изплъзне от униформените като с мръсна газ прекосил улиците в центъра на града, излязъл от към Военна болница и тръгнал по бул. "Христо Ботев". Чрез десен завой обаче на ул. "Цар Асен" старозагорецът, опитал да се изплъзне от полицаите,  нацелил паркирана "Ланчия". От удара беглецът се забил в дърво. В това време полицейската кола навлязла в насрещното движение и е блъснала челно "Рено Лагуна" със софийска регистрация. Един от полицаите е леко ранен, според очевидци от главата му течала кръв. В това време старозагорецът слязъл и  побегнал, но друг униформен се затичал след него и го заловил чак до училище "Душо Хаджидеков". 
Нарушителят е отведен в ареста. Не е ясно защо е бил преследван, чака се изявление от полицията.