42 младежи от 7 страни с общ проект за насърчаване на толерантността

Животът

20-10-2014, 11:09

Снимка:

Община Карлово

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Карлово отново ще е домакин на Международен младежки обмен

Заместник-кметът на община Карлово приветства участниците в събтието

От днес град Карлово е домакин на международен младежки проект "Социално включване +: Без социалноизолирани младежи в програма "Еразъм +". Той ще се проведе от 19 до 26 октомври с 42-ма участници от 7 страни (Италия, Испания, Румъния, България, Естония, Хърватска и Полша). Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев приветства участниците с думите: "Добре дошли в Карлово, градът на най-великия българин Васил Левски".

По проекта младежите ще работят в специални сесии за насърчаване на толерантността към различните и намаляване агресията сред младежите. Ще обсъждат проблеми на различни маргинализирани и социално изолирани групи. Младежите ще посетят център "Европа Директно” в Пловдив, за да се запознаят с услугите, които тези центрове предлагат.

На 22 октомври от 19.30 ч. в зала "Васил Караиванов” ще се проведе обща междукултурна вечер, на която всяка страна ще покаже своя бит, култура, песни, танци и традиционна кухня.

Международният проект е организиран от младежкото сдружение "Младежки и граждански инициативи в Розовата Долина” и със съдействието на община Карлово.