ГЕРБ решават за нови консултации и правителство на национален форум

Срещата се провежда в НДК

ГЕРБ провежда национален форум на партията във връзка с приключилия първи кръг от консултациите с политическите формации за съставане на ново правителство.

Форумът е в НДК в столицата, като на него трябва да се реши дали партията ще започне нови разговори с някои политически сили.

На срещата присъстват председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, столичния кмет Йорданка Фандъкова, зам. -председателят на партията Цветан Цветанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев и Цецка Цачева, както и членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, кметове, председатели на общински съвети и избрани народни представители.

Очаква се след края на форума да стане ясно как ГЕРБ ще продължи разговорите за съставяне на правителство и с кои партии.

Няколко представители на църквата чакаха Бойко Борисов преди форума на партията, за да напомнят за себе си и да направят апел за политическа воля за по-пълно интегриране на Българската православна църква.

Те отбелязаха, че по новия програмен период ще помагат и за социални дейности и посочиха, че има неща, които трябва да бъдат обсъдени на работна среща.