Над 80 събития по време на ONE ARCHITECTURE WEEK

Мисия Пловдив

20-10-2014, 16:00

Снимка:

ONE ARCHITECTURE WEEK

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

100 организации, архитекти и артисти взеха участие в седмото издание на феста

Представители на някои от най-иновативните архитектурни студия и още над 100 архитекти, aртисти и организации взеха участие в повече от 80 събития в програмата на десетдневния архитектурен фестивал ONE ARCHITECTURE WEEK. Той се проведе в Пловдив от 10 до 19 октомври под надслов „Възможното невъзможно“. Седмото поредно издание на международното събитие посрещна над две хиляди посетители и участници на различните събития в програмата, сред които 9 изложби, 12 намеси в градска среда, 21 акции, 6 работилници за деца, професионален Форум, партита и старт на архитектурен конкурс. Във фестивала се включиха и 93 доброволци от Пловдив, София и страната.

 Сред изложбите като най-успешни се откроиха - представянето на изследователския проект „Възможният капан“, “Световен град”, “Университетска работилница”, „Плакати за нова българска архитектура“ и други, а сред най-посещаваните акции – първото издание в Пловдив на „Пощенска кутия за приказки“, работилницата “Сблъсъкът на титаните” и образователната инициатива „Аз създавам“ на Wishbox и ONE ARCHITECTURE WEEK, която представи пред близо 200 гимназисти различните разновидности и аспекти на професията архитект.

 Сред най-впечатляващите намеси в градска среда бяха проектът „Ядрото“,  който постепенно трансформира изоставено място в Капана в активна локация за градски събития, танцовият пърформънс „ДЕ-нивелация“ на Derida Dance и инсталацията „Ключ“ на съвременния артист Иван Мудов.

 По време на форума, лектори от 7 държави и три континента, обединени от нестандартия си поглед върху архитектурата и проектантската практика, представиха новаторски идеи и проекти от различни точки на света.