Пожарникари спасяват от змии и оси

Животът

20-10-2014, 18:29

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още за необичайните дейности на пожарната във Велико Търново

40 пъти великотърновските огнеборци са пращани за зелен хайвер, след като на спешния телефон граждани са подавали лъжливи сигнали. Това показа справка на Velikotarnovoutre за периода от януари до сега.

Това обаче далеч не е най-необичайното нещо в ежедневието на пожарникарите от старата столица. За 9 месеца те са спасили 12 котки, покатерили се на високо, най-често – по върховете на дървета. Зов за помощ в пожарната са подавали собственици на четирикраките, тъй като любимците им не можели да слязат сами от голямата височина. Една от бедстващите котки пък се оказала в шахта.

От шахти пожарникарите са вадили и 5 кучета, като спасителните операции са имали щастлив край. Една от куриозните спасителни акции е от преди месец, когато служителите на пожарната спасяваха породист кон, пропаднал в септична яма.

Цели 14 пъти търновци са викали пожарната, за да ги спасява от змии. Влечугите влизали в дворовете и дори в домовете на хората в общината. 2 пъти огнеборците се притичвали на помощ и при нападения от оси, като и двата пъти хора раздразнили жилещите, след като разбутали гнездата им.  

 

 

 

112