Докладът от одита на КТБ внесен в БНБ

Информацията ще стане публична най-късно в четвъртък

Докладът от одита за състоянието на Корпоративна търговска банка е бил внесен в БНБ около 18:00 часа, съобщава „24 часа“.

Управителният съвет на БНБ ще се запознае със съдържанието на документа във вторник и сряда, а информацията за него ще бъде представена публично най-рано в сряда и най-късно в четвъртък, посочва източник на медията.

„Става дума за резултатите от доклада, а не за съдържанието на доклада“, уточнява източникът от БНБ.

Управителят на Централната банка Иван Искров бе призоваван през последните дни, включително от главния прокурор Сотир Цацаров, да огласи съдържанието на откритото от одиторите.

Според източникът от БНБ това не можело да се случи, защото в доклада имало много банкови, служебни и бизнес тайни, огласяването на които било противозаконно.

По-късно от БНБ разпространиха следното официално съобщение:

„На 19.10.2014 г. в интервю, излъчено по Нова телевизия в предаването Дикoff, г-н Цветан Василев твърди, че има подадена оферта на консорциум за оздравяването на Корпоративна търговска банка, но „БНБ мълчи“. В тази връзка, следва да отбележим, че днес до 18 ч. такава оферта не е била получена в БНБ. Междувременно от страна на квесторите на КТБ АД бяха внесени в БНБ на 20 октомври 2014 г. доклади за извършени от „АФА” ООД, „Делойт Одит” ООД и „Ърнст енд Янг Одит” ООД анализ и оценка на основни балансови позиции и издадени банкови гаранции на клиенти на КТБ АД“.