Петима пострадаха при пътни инциденти

Животът

21-10-2014, 11:13

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима души са ранени при катастрофи за 24 часа

Четири катастрофи в Шуменско за денонощие

Четири пътно-транспортни произшествия са станали през денонощието в Шуменско, съобщиха от ОД на МВР. При три от пътните инциденти има общо петима пострадали.

Двама души на 55 години са в болница след катастрофа, станала в района на шуменското село Мадара. Около 17:25 часа товарен автомобил „Волво” с бургаска регистрация не успял да изпревари трактор и се блъснал в него. Двамата шофьори са откарани в шуменската болница. Шофьорът на товарния автомобил от село Мокрен е получил сътресение на мозъка и е оставен за наблюдение без опасност за живота, а шофьорът на трактора е с разкъсно-контузна рана на левия крак. Тестът на двамата водачи за наличие на алкохол е отрицателен.

При другия инцидент 63-годишна пешеходка е блъсната на кръстовището между улиците „Васил Априлов” и „Македония” в Шумен. Произшествието е станало около 13:30 часа вчера. Водач на лек автомобил не спазил предимство на пресичащата по пешеходната пътека жена Пострадалата е откарана в шуменската болница, където е установено, че е със счупен крак. Оставена е за лечение без опасност за живота. 23-годишният шофьор от Шумен не е употребил алкохол, съобщава радио Шумен.

Без наличие на алкохол са пробите на други двама шофьори, които се удариха на кръстовище на ул. „Самара“ и ул. „Полк. Калитин“ в Шумен. Около 18 часа лек автомобил, управляван от 66-годишен шуменец, не спира на знак „СТОП“ и блъска движещия се по път с предимство лек автомобил „Ауди А6”, управляван от 20-годишен мъж от Шумен. Следствие на удара по-възрастният от тях е с фрактура на четири ребра и два гръбначни прешлена, оставен е за лечение в болницата без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.