Пак ще ни залее, но ще ни пуснат парното от рано

Животът

22-10-2014, 08:32

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Температурите падат

Дъждове и ниски температури по Черноморието

Проливни дъждове ни очакват по Черноморието от следващите дни. Въпреки, че в Бургаско ще бъде сравнително топло спрямо останалите райони на страната, където температурите ще паднат до нулата, се очаква и тук сериозно да захладнее.

Преди зимата да ни връхлети обаче, идва порция от порои. От НИМХ предупредиха, че до тази вечер в Западните и Южните райони ще завали дъжд. 
В четвъртък на места валежите ще са обилни, като в отделни райони ще достигнат 50-60 л/кв.м. Има опасност реките в Западна и Централна България да прелеят, обявен е червен код за река Върбица в Златоград. 
Заради идващите студове топлофикациите обявиха, че са готови да пуснат по-рано парното. EVN вече започна да пуска топлото към детски градини, училища, болници и хотели. По-рано ще се пуска парното и на блокове, които са заявили това предварително.

По закон парното се пуска към всички, когато в три последователни дни средната денонощна температура на външния въздух е по-ниска от 12 градуса, като се взима под внимание и дългосрочната прогноза за следващите 7-10 дни.