Луиза Григорова се премести в Пловдив

Пловдив Лайф

22-10-2014, 11:46

Снимка:

Капана.бг

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Репетира усърдно „Евридика” в Драмата

Екипът на Пловдивският театър усърдно репетира историята на Евридика и Орфей. В Драмата кипят до среднощ репетиции на новия спектакъл на режисьора Стайко Мурджев „Евридика” по пиесата на Сара Рул.

Ролята на горската нимфа в древногръдската митология и съпруга на тракийския певец Орфей е поверена на гост-звездата Луиза Григорова. Тя вече живее под тепетата и пътува до столицата само за представления. Много сме развълнувани, получава се нещо изключително красиво, не крият от екипа на спектакъла, докато вървят репетициите на „Евридика”. Най-често артистите ползват Камерната сцена в Драмата. Заради овъглената голяма сцена, по която още не е започнал ремонт, на екипа се налагат непрекъснати промени в репетиционния процес, с които театралите вече са свикнали.

Партньори на Луиза в пиесата са много от младите актьори в театъра. Една от ролите е поверена на новото попълнение на състава - Боряна Братоева. На сцената ще видим и Дамян Тенев. Сценографията е на Мариана Райчинова, а музиката е на Петър Дундаков.