Президентът Плевнелиев откри бюст-паметник на генерал Владимир Стойчев

На церемонията присъстваха Евгения Раданова, Йорданка Фандъкова и Стефка Костадинова

Президентът Росен Плевнелиев откри бюст-паметник на генерал Владимир Стойчев пред сградата на Министерството на младежта и спорта, съобщават от пресцентъра на държавния глава. На официалната церемония присъстваха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, министърът на младежта и спорта Евгения Раданова, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, председателят на БОК Стефка Костадинова и много ветерани от войните.
„Днес откриваме бюст-паметник на видния български пълководец, дипломат, спортист и олимпиец генерал Владимир Стойчев, който е последният български генерал, командвал наши войски във военно време. Той е участник в двете балкански войни и в Първата световна война. Под негово командване за първи път в нашата история българската армия достига най-далечния си рубеж”, заяви президентът, който е върховен главнокомандващ на въоръжените сили.

В словото си Плевнелиев подчерта, че освен като военен, забележителната личност на ген. Стойчев се проявява и в спорта, обществената работа, българското олимпийско движение и в Народното събрание.

По време на церемонията председателят на Съюза на ветераните от войните доц. д-р Иван Сейчанов изрази удовлетворението си от реализирането на тази многогодишна мечта, да се издигне паметник на ген. Владимир Стойчев, който да бъде символ–верую на героичния подвиг на българската армия.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен